Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2007 11:28 - Огледала
Автор: july26 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2653 Коментари: 9 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
       Че огледалото е важно-спор няма.Особено за жените.Що приказки на тая тема са написани,за вълшебното огледало,сребърното огледало,това на вещицата ,която....и т.н.
        Когато такова е липсвало,езерца,фонтанчета и други водни повърхности донякъде са  я замествали,не напълно и временно ,разбира се.
        Щото важно си е да си мислиш че си много красива или красив,ама не винаги това е вярно и за другите или поне не по същия начин,който ти се иска.И тогава какво?-проблеееем....И започваме да търсим алтернативни варианти-чрез разговори,чрез очите на другите хора или чрез други хора...
        Обаче с развитието на обществото,напредъка на технологиите и с промяната на критериите за красота или начинът й на употреба  и тези  огледала не стигат,май....
         Та започваме да предизвикваме останалите,кой както може,някои даже си плащат за това,Пи Ар професията се счита за доста престижна вече.Щото,осъзнали сме,че е по-лесно да платиш и някой да казва за нещо ,че е така,отколкото наистина да се напрягаш да го направиш да е така.Специализация,кво да правиш,за да си ефективен и печеливш,трябва да правиш само това ,което можеш най-добре и..добро впечатление най-вече.Даже може би второто преобладава,та ,като позамажеш очите на хората и не те виждат какво струваш,дали си толкова добър не е и чак толкова важно.
         Други го правят с писане,изразяват се по начини къде естествено идващи им отвътре,къде понасилващи се малко или повече.В комбинации със снимки се създават образи,предизвикващи естествени желания за близост интелектуална или физическа,най-добре в комбинация.Манипулира се популярност,понякога целенасочено водеща към формирането на някакво мнение,понякога просто така,за всеки случай.На никого до сега не е навредила досега,а в настояще и за в бъдеще без популярност да постигнеш нещо значително е невъзможно.
         И всеки го прави както го  разбира или както може или както му позволява бюджета,фирмения или личния.И не винаги съобразявайки се със съотношението между това,което в действителност си и това,което ти се иска другите да мислят за теб.Което е и главния проблем,все някога истината излиза наяве и...какво тогава?..
        Спокойно ,за всичко е помислено!
        Тогава на сцената излиза"кризисният ПИ АР" и прави,каквото може по въпроса за запазване на статуквото или поне минимизиране на "загубите"....
     ....Това,което казвам всъщност е ,че много криви огледала има около нас,голяма част сами ги създаваме съзнателно.Което ще рече,че много лъжем-и себе си ,и другите, и освен това ни харесва и го считаме отдавна за нормално.
         Когато обаче все някога ни попадне огледало нормално и видим себе си в него,дали ще се познаем и ще се харесаме?Или по-вероятното е да решим,че  то е кривото и грозното,не ние...?
         И тогава кризисният Пи Ар ще свърши ли работа?....


Тагове:   огледала,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viovioi - )))
21.06.2007 11:53
В един фризьорски салон ми попадна списание в което пишеше, че в огледалото човек вижда това в което е убеден????Замислих се дали?И е вярно.Има грозни жени който се смятат за красиви, защото това виждат в огледалото.Има и красиви момичета които казват - колко съм грозна?))))))
цитирай
2. eleni - за доста от нещата си прав, обаче...
21.06.2007 11:56
... истинският PR е нещо съвсем друго. И няма общо с това да плащаш на хората за да кажат нещо. И е необходим. Особено в епоха като текущата, в която ни залива всякаква информация. Истинският PR е създаване на адекватен образ на това, което си/ което правиш, който да достигне до точните хора. Защото живеем в пазарни времена. И това, че нещо е качествено не му гарантира по никакъв начин продаваемост. Пълно е с качествени продукти (в най-широкия смисъл на думата), които не се продават добре. Истинският PR е нещо изключително смислено и интересно.

А огледалото... то е толкова стар символ с толкова много натоварености... далеч няма общо само с красотата.
цитирай
3. july26 - Оооо,не бяхте се появявали отдавна,Елени...
21.06.2007 12:19
...всичко ,което казваш,е вярно,по-скоро ,критерият ми за истинност и вярност съвпада с твоя или обратното.Формулировката"истински ПиАр" за всеки е различна или,хайде по-скоро разбирането на всеки е различно.Да не би да не знаеш случаи на изкривено ползване в най широкия смисъл също..?
А огледалото...ех,огледалото...в крайна сметка никога не лъже...
виовио...изглежда по-добре на латиница,ам искам на кирилица да пиша...не съм момиче и не зная,при Вас и простите неща изглеждат сложни и обратното...слава богу,от другата страна съм.Но щом казваш,приемам го...
цитирай
4. tera - Интересна тема,
21.06.2007 16:49
но може би опират нещата до форма и съдържание.
Сетих се за една книга на Чандлър -"Сбогом, моя красавице", откъдето е прословутият израз за "блондинката, заради която епископът би строшил с шут витража на църквата". И по-нататък за същата дама беше сравнението, че прилича на "празна чаша". Значи... :)))
цитирай
5. july26 - Значи....
21.06.2007 19:33
...по-скоро за възприемането на форма и съдържание от гледна точка на всеки един различен човек.За това говориш,Тера,според мен..
Аз все пак говоря за друго...
цитирай
6. tera - Пак ти прочетох поста,
21.06.2007 22:19
за да разбера за какво де факто говориш :)
Доколкото схващам същината на нещата, иде реч за това кой как се възприема и успява да продаде имиджа си? Това ли е?
Ами и аз за същото говоря, макар и по друг начин. Какъвто щеш да се представяш и както и да изглеждаш, основното е съдържанието. И то рано или късно лъсва на показ. :)
цитирай
7. july26 - Тера...
21.06.2007 22:47
...добре ,печелиш.В края на краищата всеки вижда различно,гледайки в едно и също нещо.Иначе си права,де.Аз само казвам,че и да знаеш ,
цитирай
8. july26 - ..тоя компютър почна да праща когато той,а не когато аз реша...
21.06.2007 22:54
....та казвам,че в днашно време,дори и да си наясно ,че не ставаш , лъжеш и заблуждаваш целенасочено,манипулираш съзнателно,докато може.След това..засега по-скоро няма след това.Безнаказаността е повсеместна,липсата на критерий за морал и на самия морал прави нещата все по-уродливи,но и също така все по-лесни...
Е,не твърдя ,че се изказвам супер ясно,да кажем,че това ми е идеята .....
Капиш?
цитирай
9. tera - Ами хубаво,
21.06.2007 23:36
разбрах ти теорията. Айде пак ще се повторя - можеш да лъжеш до време като се представяш по някакьв си лъскав начин, измислен от PR- ите, но истината неминуемо ще лъсне в един момент.

Вярно,че е борба за пазар, но аз се опитах по-глобално да ги погледна нещата.
Лека вечер :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: july26
Категория: Бизнес
Прочетен: 985505
Постинги: 326
Коментари: 2482
Гласове: 7565
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол