Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2007 18:51 - За разликата във възрастта(от един "по-голям" мъж)
Автор: july26 Категория: Тя и той   
Прочетен: 21781 Коментари: 34 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      Тази тема няма спиране!А моят принос към нея е не да си задавам "технически въпроси" от рода "редно ли е " до колко години разлика е нормално" и други подобни.
     Моят принос искам да е в обяснението на факта..Както аз го виждам,разбира се...
     Та значи,в повечето случаи това са въпроси,които си задава женската част от човечеството.
     Кога и защо си ги задава?
     Ами обикновено тогава,когато установи,някъде след 15-16 годишнината си,след обстойни наблюдения върху това,което вижда в огледалото и в очите на другия пол ,а след това  си  и даде  сметка внезапно,че всъщност  е много по-интересно да опиташ сама какво е да разговаряш или прекарваш времето си в широкия смисъл с някой доста по-голям (не казвам възрастен!)от теб.
     Кое е приятното?
     Ами усещането за сигурност,което е сравнимо с това,което дава баща ти например.Мисля си ,че няма жена,която като дъщеря не е харесвала(или мразела)силно баща си.В края на краищата това е първият истински мъж в живота й,а пък в  природата мъжът води,женските обикновено го следват!Мъжът постига това или със сила,или с ласка, или с комбинация от двете!Нормално!
    Кое е другото интригуващо?
    Ами да разговаряш или да правиш неща,които винаги си искала да разбереш от баща си как той ги прави,защо ги прави.Да разбереш нещата от извора,лично ти,не някой да ги разказва...Информацията е безценна и от първа ръка ,за да оформиш собствено мнение по доста въпроси-табу за теб до момента.
    Кое е третото например?
    Ами сексът,разбира се,без да съм сигурен,че е на трето място като фактор.Първо,защото след като вече си разбрала,че не си донесена от щъркел,постоянно и методично си събирала информация по всевъзможни начини какво точно те е довело на този свят.И как?Или пък какво толкова правят мама и тате в спалнята.Или пък ...всякакви въпроси на темата пол,мъж и жена...
...Докато един ден било съседа,било приятел на родителите ти,било някой друг,когото си наблюдавала или обсъждала с приятелка или съученичка,като си мислела,че никой освен теб не знае какво се върти в главата ти, откликва на незадоволеното ти любопитство,което просто крещи да бъде задоволено.И те въвежда в света на "големите"-по един или друг,но надявам се,правилен начин-нещо,което ти изглежда като фантастика ,и  те прави различна в твоите и в очите на връстниците ти,и  и ти имаш вече своята голяма тайна,и установяваш,че не е толкова страшно всичко това и ти се иска все повече и повече всичко и веднага да разбереш ,всичко да изпиташ...
   ...  Не е сигурно,че непременно и винаги това,което ти се случва и научаваш сама, е най-доброто,вярното,истинското,но пък за сметка на това си поредното човешко същество,практикуващо "метода на грешката".Без да е задължително да си  допуснала грешка.Докато...
       Докато пак един ден,когато вече си позадоволила любопитството и обогатила усещанията си ,най-вероятно ти се налага,без  да ти се иска даже,вероятно  дори защото не  си успяла да запазиш тайната си,да се огледаш чрез очите на другите около теб-майка,сестра,леля,приятелка, обикновено от твоя пол и по-големи и авторитетни от теб,какво мислят те по въпроса.
   И тогава става леко тревожно,защото дори и да имат свой собствен положителен опит по въпроса(повечето жени имат такъв,независимо дали са склонни да си го признаят,понякога и пред себе си!),няма как да одобрят твоите действия, поне не пред теб и гласно,най-вече защото техният приоритет,приоритета на всички жени въобще е сигурността-тяхната и твоята, и дори всичко да е Окей.." я по-добре си намери някой на твоята възраст,да ти е мирна главата,малко ли се мотаят наоколо,та си се захванала с този"...или нещо такова.
   Тогава в теб започват да се борят противоречиви чувства(както обикновено във всяка жена),балансът ти е нарушен и се чудиш как да постъпиш-както всички  ти казват или както ти би искала.И понеже не си наясно какво точно искаш,още повече се объркваш,разбира се.Нервните кризи обикновено са проявлението на такива обърквания...
    И започваш да си задаваш въпроси,най-вече за да се оправдаеш и даже не пред себе си ,а пред другите.Защото не си наясно кое е нормално и кое не и,разбира се,доверяваш се на критериите на близките ти по въпроса.Дали ако разликата 10-15 години е "нормална" или не?Къде всъщност минава приблизителната граница между това,което ти правиш и благоприличието?...Такива неща...
     Разбира се,не коментирам изобщо случаите,когато с това любопитство се злоупотребява.И се злоупотребява не непременно от мъже...
    Коментирам единствено причината това да става, и тя е толкова естествена и разбираема,че не се нуждае от някакво особено дълбоко психологическо  тълкуване.
    Човек е едно любопитно животно,стигнало в еволюцията си дотук в голяма степен на любопитството ,което проявява ежедневно.Дори и когато не е съвсем безопасно.И в случая,впредвид времето ,в което живеем,след преодоляните толкова много заблуди  и забрани за неща,за които в миналото са се изпълнявали смъртни присъди,някак странно ми е да продължават жените да плащат "Данък обществено мнение".Особено пък по теми като тази.
Странно ми е,след като си стигнала дотам,че даже и не съзнаваш,че се движиш сред хората наоколо доста оскъдно облечена,въпреки или точно поради безспорния ефект,който виждаш в мъжките очи,си задаваш едни въпроси,които имат естествения си отговор,просто за да се оправдаваш пред себе си.
   Ако от мъжете  се иска да се адаптират към един вече определено феминизиран свят,време е и жените да направят някоя и друга крачка в тази посока.Защото твърдението,че можем един без друг,просто не са верни и ..спирам дотук,защото ще навляза в една друга тема.
   Не претендирам за изчерпателност и научна обоснованост,разбира се.
Но тва поне е моето виждане по въпроса.


Тагове:   мъж,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - А дали наистина все още някои си з...
28.01.2007 20:06
А дали наистина все още някои си задава този въпрос?! Какво значение има разликата в годините? И в двата случая /когато има само секс или пък когато има любов/ този въпрос е смотан - при първия случай - няма значение, пък при втория - още по-малко. Все ощи ли съществува "Данък обществено мнение"? А личния живот? Той къде отиде?
цитирай
2. arikremen - da bade ili da ne bade..
28.01.2007 21:05
mai ne6to takova e to3 vapros ve4en s va3rastta i v3aimootno6eniata mejdu maja i jenata. Do predi 4-5g biax napalno protiv jena da e po goliama ot maja pove4e ot 2-3g. A 3a maja da e po goliam i pove4e ot 10g. go priemax/stranno../. A sega ve4e v3ex da priemam vsi4ki ra3liki pod edin predlog-vajnoto e dvoikite da sa 6tastlivi i da sa otkrili svoiata polovinka! Niama 3na4enie koi kolko e goliam fi3i4eska biologi4na va3rast,nali duxovno vsi4ki sme na ednakvi..
triabva da sme torelantni sas sebepodobnite.
tova e moe mnenie va3budeno ot pisaniata vi juli!
цитирай
3. streetsmart - А дали духовно сме на една възраст?
28.01.2007 22:42
Все пак житейският опит си дава отражение, на 20 години те вълнува едно, на 40 - друго, а на 60 - съвсем трето.
Като по-млада ми се струваше нормално едно момиче да се чувства комфортно с по-възрастен (10 и нагоре) години мъж - той знае какво прави във всеки един аспект, по-приятно е и по-безопасно. Пък и обикновено не ти додява да се жените и да му раждаш деца. Това - на 16-25 г. Дори се чувствам прецакана, че на тази възраст така и не срещнах своя ментор в сексуалното развитие :) После престана да ми пука. Сега пък забелязвам, че ставам обект на "малките" - май и те търсят същото :) Но на мен не ми е интересно. Да не говорим, че след една възраст нататък разликата става притеснителна по чисто медицински причини ...
цитирай
4. eleni - хубаво си поразсъждавал:)
28.01.2007 22:51
Наистина. Кротко, спокойно, без комплексите, с които обикновено се подхожда към тази тема и от двете страни.

Да си кажа и аз:) Не стигам до етапа "Правилно ли е? До колко години разлика е приемливо? Какво ли си мислят околните?...". Не ми и хрумва.

Причината е проста. Обичам го заради онова, което е. Да обясня. Всеки има една сърцевина, която си остава същата през целия живот. Обвивката се променя, навиците, реакциите, убежденията. Има обаче една част, която си е същата. Крие се, но си е там. Е, обичам го именно заради тази сърцевина. Бих го обичала и преди 15 години, но животът ни е погодил малко неприятна шега - като съм се раждала, той е бил тийнейджър.

цитирай
5. july26 - Боже,колко мъка..
28.01.2007 23:45
...има в този свят,Боже!Срещнем се .. и се разминем после.Или пък изобщо не се срещаме..Или пък,като се срещнем,пак нещо не е както трябва...
Това е то правилото да си човек май...
цитирай
6. eleni - ...
29.01.2007 00:20
... освен, ако не седнеш да пренапишеш правилата.

Най-важните неща са направени от хора, на които не е имало кой да обясни, че онова, с което са се захванали е невъзможно.

Аз в момента пренаписвам правилата:)А и в горезагатнатия случай разликата далеч не е фатална... Хайде пак ще се повторя - важното е какво има между хората, а не колко...
цитирай
7. анонимен - IMA MNOGO MAKA PO SVETA...no tova e druga tema
29.01.2007 00:23
i 4e karmata sa6to ima 3na4enie koi i s kogo i kade i na kakva va3rast 6te sre6ne lubovta ili polovinkata si..
A duxovno ne sme ednakvi ra3bira se, upotrebila sam v dr.smisal dumata. Po to4no pred Boga vsi4ki sme ravni,a duxa ni se i3grajda na vseki ra3li4no i postiga ra3li4ni niva..
INA4E MN MI XARESVAT NA VSI4KI MISLITE I MNENIATA ! VSEKI E I3RA3IL NE6TO ZENNO!
ARI KREMEN
цитирай
8. arnette - Обяснение за обратното?
29.01.2007 02:42
Когато си пада по по-малки от нея, пак ли баща й е виновен :Р
цитирай
9. july26 - Ами аз...
29.01.2007 11:21
..написах,че си обяснявам нещата от мъжка гледна точка.За обратното движещия мотив естествено е комбинация от другите фактори-секс и любопитство,или поне така си мисля.
Не съм и мислел,че ще изчерпам темата с моето обяднение...щом досега не е изчерпана,явно и аз няма да я затворя.
Пък ако Вие имате опит имнение по въпроса,нищо не Ви пречи да го споделите..
цитирай
10. kanela - ох, ами обратното??
29.01.2007 16:21
30-40 годишна жена с 18-20 годишен младеж?? ето тогава ще разбереш какво значи възражения...
монтеките и капулетите пасти да ядат... ;)

сериозно напоследък се замислям какво е да свалиш 33-4 годишен мъж, как ли разсъждава той и защо ме кара да се чувствам като ученичка
осъзнавам, че моя 20 годишен житейски опит не ме е подготвил з атакава ситуация >_>
цитирай
11. анонимен - анонимен2
29.01.2007 22:25
свалянето на мъж на тази възраст въобще няма да представлява трудност за една 20-годишна завършила ученичка неподготвена от живота .не е кой знае какво освен ако не ти е за пръв път .по скоро ще получиш нещо различно като изживяване.пък и живота е за това -да се живее и то яко,щото друг няма .
цитирай
12. анонимен - ceci
31.01.2007 15:35
Po-dobre li e da jivee6 s m'j na tvoiata v'zrast, kogoto ne obi4a6 pred tova da obi4a6 m'j s 20-godini po-goliam ot teb ? dori ne6tata da sv'r6at sled 20 godini pone si jivial kakto si izbral ! a v lubovta nikoga ne e imalo ograni4enia, tova go znae vseki, koito niakoga e obi4al :)
tova e mnenie porodeno ot lubovta mi k'm dosta po-v'zrasten ot men m'j, koito e zaslujil vseotdainata mi lubov, a tia vse o6te ne e iz4erpana !
obi4am i drug m'j, koito si e na moiata v'zrast, koeto moje da vi provokira da pi6ete i za tova v'zmojno li e 4ovek da obi4a 2-ma du6i ednovremenno ( stava v'pros za lubov mejdu m'j i jena ). Derzaite !
цитирай
13. анонимен - Situaciqta s mladite myje e sqkash ...
02.02.2007 10:12
Situaciqta s mladite myje e sqkash mnogo po trudno smilaema za obshtestvoto ...ne zavisimo ot tova v koi vek jiveem i v koi pakt sme vkliu4eni naskoro....i tragediqta e totalna kogato ima 4uvstva...
цитирай
14. анонимен - tsho-43
06.02.2007 10:53
za niakoi momi4eta,tova e gordost.taka se 4uvstvat po zreli-vsi4ko znae6ti-za niakoi mom4eta,tova e "jivot bez da barka6 v djoba si"
mislia 4e za liubovta i sexa niama vazrast-te poniakoga sa iznenada i za samiteNAS!VSI4KI SE UVLI4AME,NO NE VINAGI SI GO PRIZNAVAME!
цитирай
15. varg1 - boje
07.02.2007 22:07
za6to im dade ruce
цитирай
16. july26 - Ми...
08.02.2007 09:51
...не знам какво да Ви напиша на Вас,коментиращите...
То явно болен е въпросът,актуален,и май всеки е прав за себе си и генерално заключение да прави човек не е най-добре...
Не знам ако аз съм на 23г. дали бих се загледал в София Лорен...или Лили Иванова например.Като се позамисля,май бих ...Въпрос на много неща е да направиш или не нещо ,трудно ми е да изчерпам темата и затова се ограничавам в обяснението си за нещото такова,каквото ми се струва правилно на мен самия...прав или неправ съм...не знам
цитирай
17. анонимен - tepe_55
11.02.2007 21:34
Съпруга ми е на 51, а аз на 35, е и какво? От скоро живеем заедно, родителите ми го приеха нормално.Чувствам се страхотно, работим за бебе, макар че той има вече две деца. живота не спира, когато човек стане на 50. той видимо живна и се подмлади покрай мен. беше сериозен, а сега се усмихва и забавлява повече.
цитирай
18. july26 - Лошо няма,най-малкото аз ще осъждам ....
13.02.2007 10:57
когото и да било.Човек,като се усеща страхотно..ккво повече му трябва!!...
цитирай
19. dragosakos - 14 години
13.02.2007 16:39
Ами нашата разлика е 14 години. Аз се чувствам повече от прекрасно. Първо, защото не мисля за това. Второ, защото не ми се налага да мисля за това. И трето, защото не виждам смисъл да мисля за това. На нас ни е страхотно заедно. Създадохме семейство (все още без деца) и си се радваме. Аз виждам в него стабилност, опора и спокойствие, той в мен - младост, страст и кой знае какво още. Най-важното е, че се обичаме такива, каквито сме.
цитирай
20. анонимен - спорен въпрос
16.02.2007 14:19
От всички тея коментари ми става много интересно,защото както казват всеки си има своито виждане,но не срещнах върпос като:
Ами ако момичето излиза със мъжа само за да полъчи сексуален опит ???
А може би защото иска да се докаже на някои??
Това е една от многото "болни теми на обществото" която ще има да се разглежда много ама много години :)
цитирай
21. july26 - Не мисля,...
16.02.2007 17:54
...че е болна тема.Болно може да е нещо ,което не е нормално.Това ,за което Вие говорите,е в реда на нещата,разбира се ,че ще е актуално винаги.Точно заради любопитството като водещ мотив в поведението на човек.
цитирай
22. анонимен - DA OBI4A6 ZNA4I DA NAMERI6 V SVOETO SOBSTVENO 6TASTIE,6TASTIETO NA DRYG
22.02.2007 23:03
Ejednevno mislq za tazi ogromna razlika.4estno da vi kaja kato se zamislq pove4ko, ne e tolkova ogromna-17 godini ne sa i malko,no za lubovta nqma granici!No nai-lo6oto e kato e nevazmojna,s razlikata se svikva i se premirqva6 s vremeto,no nevazmojnata vrazka...kakvo 6te kajete za neq, 4e na men akala ve4e ne mi stiga ve4e!Znaq samo 4e go obi4am i sam gotova na vsi4ko za nego!
цитирай
23. nikvat - Чудя се...
24.02.2007 11:46
защо изобщо трябва да се повдига този въпрос?
Като се загледа човек в миналото,не чуждото,а нашето,българското,ще открие един факт,който май през последните 50г е пренебрегван,а именно,един мъж за да се ожени трябва да е самостоятелен,да има сигурен начин да се прехранва,да може да издържа съпруга и в последствие деца .
Това е ставало на възраст около 32-35г.
Тогава спокойно може да съществува едно семейство,а не като сега(в повечето случаи) младите да разчитат на сигурната опора на родителите,били само едните или и другите.
Девойката тогава е била на възраст около 17-19г.
Което значи,че разликата м/у партньорите е била около 15г!
Нима тогава това се е считало за приемливо,а днес не?Защо?
Моят отговор на този въпрос е съвсем прост:
Просто през последните години се е натрупало мнение,което диктува ,че трябва да са връстници,е с разлика до 3-4г!
ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!!!
Аз обаче не правя разлика от миналото,жена ми е по-малко от мен с 3г. и сме женени вече 17,да си призная,когато се взехме си бяхме хлапета,аз поне така си мисля.
Друг обаче е въпроса, колко момичета биха за омъжили за мъж по-голям от тях с 15г?
А за една връзка,да кажем на сескуална основа,разликата в годините не е много важна,да кажем например,че момичето реши да се пробва с по-зрял мъж,все пак той би трябвало да има някакъв опит,нали,макар,че може и само да си изглежда зрял,а всъщност да е по-босичък и от нейните връстници....
цитирай
24. анонимен - Когато жената е на 18-20
26.04.2007 17:53
Когато жената е на 18-20 години един по-възрастен мъж-дори с 20 години по-голям може да й бъде интересен и полезен Но ако създаде семейство с него какво ще прави след 15-20 години-когато тя ще е в разцвета на силите си и с най-изострен сексуален апетит, а той ще си заспива вечер пред телевизора? Моят съпруг е 10 години по-голям от мен и сме заедно вече 25 години,но вечер той заспива пред телевизора а аз излизам с приятелки или си включвам вибратора.Тъжна картинка. Мъжете бързо остаряват-особено от кръста надолу.
цитирай
25. side - ..............
26.05.2007 23:30
От Десислава

Защо имам странното усещане, че това, което си написал е преживяно? Ти си съпричастен към всяка дума, която е излязла изпод клавишите на клавиатурата. И си адски прав за нещата. Лошото е, е каквото и да говорим по темата, винаги ще се намери някой, който да я заклейми. Просто, защото обществото ни е такова. А ние сме част от него и няма начин да се правим, че то не ни интересува. Защото то живо се пита, какво се върти в главите ни.
Браво на тези, които успяват да се опълчат срещу т.нар. порядки и разбирания за живота и да го живеят така, както го усещат.
Винаги е по-важно да изживееш емоцията си, отколкото да я оставиш да те подмине и след време да се терзаеш, какво е можело да бъде, ако й се беше отдал. Без значение на колко години е човекът, който е отключил нещо в сърцето ти...
цитирай
26. анонимен - Любовта не знае възрасти
13.06.2007 23:06
Когато мъжът е по-възрастен от теб с 10 и повече години, се предполага, че има по-голям жизнен опит. Най-малкото това е човекът, който може да ти бъде опора в много повече ситуации, отколкото връстник.
Аз винаги съм харесвала по-възрастните мъже. Не ме е срам да си го призная. С тях е по-интересно. Доказали са се като хора и като личности. Имат какво да разкажат. Знаят какво да те посъветват. Дори фактът, че си с 10-15 години по-млада от тях предизвиква и едно особено отношение. А именно усещането, че си невероятна ценност, за която трябва да се грижат.
Най-прекрасната любов в живота ми е с човек, който е със 17 години по-възрастен от мен. С него светът е различен. ТОЙ е (не говоря за Петър Стоянов ;-), спокойно). Просто това е ЧОВЕКЪТ.Благодаря на съдбата, че го има и че ми го даде.
цитирай
27. amazing - страхотна тема...
17.09.2007 22:19
Мн ми харесва как си изложил всичко... ама точно самата истина. Поздравления:) Аз като на 17 год изцяло се съгласявам с теб, поради простата пичина, че си мъж, а знаешкак мислят момичетата на 17:)страхотно наистина! Но има нещо което ми направи наистна мн голямо впечатление....
"И тогава става леко тревожно,защото дори и да имат свой собствен положителен опит по въпроса(повечето жени имат такъв,независимо дали са склонни да си го признаят,понякога и пред себе си!),няма как да одобрят твоите действия, поне не пред теб и гласно,най-вече защото техният приоритет,приоритета на всички жени въобще е сигурността-тяхната и твоята, и дори всичко да е Окей.."
Просто.... на 100% вярно!
Та да не отменям темата и да не ставам мн банална... в общи линии от мой личен опит да си на 17 и да си с един мъж по голям с 10, дори 15 год е наистина мн по-вълнуващо, по - интересно и изобщо по истинско, отколкото с некой на твоите години, дали ще си с него ил съученички няма голяма разлика:)
И дали е грешка или не... наистина се научава мн от доста по голям човек, или партньор.... не говоря само сексуално разбира се:))))))
Абе темата е страхотна и си я написал невероятно:)
Поздрави... и още нещо, нема как да не си задавам въпроса: дали гаджето ти не е на 16-17, та да пишеш толкова истински, ама да остане в тайна :РРРРРРРРРРРРРРРРРРРР
цитирай
28. анонимен - moiat jivot
11.02.2008 22:45
iskam samo da vi kaja 4e az xodia s 20 godini po goliam ot mene i tova koeto izpitvam nemoga da izpitam s nikoi drug.iskam go i 6te napravia vsi4ko za nego..ne me interesuva sexa nito parite.iskam samo da bada 6tastliva..a az sam.na nego mu e trudno da proumee kak taka az sam vlubena v nego...no az vijdam v nego ne ba6ta nito priatel az vijdam MAJA NA JIVOTA MI.GOTOVA SAM NA VSI4KO ZA NEGO
цитирай
29. анонимен - moqt priqtel sa6to e po golqm ot men s 17 godini
09.03.2008 23:17
zdraveite na vsi4ki 4itate li iskam samo da vi kaja godinite nqmat zna4enie a sled vreme koito moje si go moje
цитирай
30. анонимен - moqt priqtel sa6to e po golqm ot men s 17 godini
09.03.2008 23:17
zdraveite na vsi4ki 4itate li iskam samo da vi kaja godinite nqmat zna4enie a sled vreme koito moje si go moje
цитирай
31. анонимен - moqt priqtel sa6to e po golqm ot men s 17 godini
09.03.2008 23:17
zdraveite na vsi4ki 4itate li iskam samo da vi kaja godinite nqmat zna4enie a sled vreme koito moje si go moje
цитирай
32. daylight - :) с малко закъснение, но пък имам мнение по темата
22.03.2008 22:35
Когато човек наистина обича и вижда в очите на другия взаимност и любов, годините нямат значение. Любовта на живота ми е с 19 години по-голям, но той ми е дал всичко, което съм искала да усетя от мъжа до себе си, най-важното е че и не искам нищо друго. Освен чувството на любов, спокойствие и умиление, когато се усещаш шастлив и горд с човека до теб, прошарената коса няма значение..Не мисля, че трябва да се говори за това като за нещо ненормално..Нека слушаме "песента на колелетата" и се наслаждаваме на любовта между хората. Важното е да имаш смелостта са си щастлив с човека до себе си....обичам го не само заради това, което е, а заради начина по който ме кара да се чувствам..
цитирай
33. анонимен - 11 godini:)
16.05.2009 14:30
Zdr.na vsi4ki mn se radvam 4e popadnah na vashite komentari nau4ih mn (ili po to4no dostatu4no)za da razbera kakvo da pravq za napred.Az sum momi4e na 17 godini i imam priqtel s 11 god. po-golqm ot men iskam samo da kaja 4e do sega ne me e predal za kakvoto i da e vinagi me epodkrepql i vinagi mi e daval uporata ot kqto sa nujdaq (4e ot kakva upora shte se nujdaq az na taq vuzras?Shte popita nqkoi),trupkata 4e sum po-malka i 4e toi e do men kogato imam nujda ot nego e strahotna otna4alo vinagi ima nqkoi protiv posle vseki se primerqva.zaradi razlikata v godinite az ne bih go ostavila poradi edna edni4ka pri4ina 4e go obi4am!:)
цитирай
34. анонимен - съгласна
02.09.2009 17:24
аз също съм съгласна, че годините нямат никакво значение когато двама души се обичат.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: july26
Категория: Бизнес
Прочетен: 985512
Постинги: 326
Коментари: 2482
Гласове: 7565
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол