Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2007 19:40 - Мотивирайте ме,моля...!!!
Автор: july26 Категория: Бизнес   
Прочетен: 4389 Коментари: 26 Гласове:
0

Последна промяна: 31.10.2007 17:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       Други хора цитирам,когато казвам,че лидерите са има-няма 5% от цялата навалица с амбицията да е такава.
       Обаче впредвид многобройността си и възможността да зареват почти в един глас,но за сметка на това силно,вероятността на част от принадлежащите към навалицата е в състояние поне за известно време да те заблуди или да те вкара в размисъл най-малкото относно качеството си.
       Щото количеството е безспорно за разлика от него...
       Та лидерите се раждат,после част от тях  ги асимилира мнозинството,прави ги неузнаваеми и объркани,след което доволно ги изплюва,колкото да бъдат сочени с пръст било за назидание,било за нещо друго,и лекичко шумно се поуригва ,без да слага ръка на устата си.
       Щото може да си го позволи,разбира се...
       Е да,ама идва един момент и също както петрола,това нещо "Лидера" става много дефицитен,започваме да го търсим,масата разбира,че все пак е нужен някой начело,колкото да поведе дружината в някоя посока,по възможност правилната.
       И също като петрола нови ресурси не се откриват,старите се изчерпват,цените се покачват и ,разбира се,интересът към спекулации с артикула стават актуални впредвид печалбите и потенциалните свръх такива в близък и по-средносрочен план.
        Поражда се допълнително търсене,старите ресурси са или изчерпани,или вкарани в релси.
        Предлагането обаче зацикля...
        Защо ли?...
        Ами ,просто е според мен...
        Просто защото Лидерът е възможно да се роди повечето случаи в ситуация,направила раждането му възможно.
        Ако си роден в бедно семейство и ти се налага да се бориш,за да оцелееш,респективно да мислиш повече от останалите,другите,на които това не им се налага,шансовете да станеш Лидер се увеличават.
        Не е достатъчно обаче,защото за да бъдеш забелязан е нужно тези ,които те забелязват,да не те смачкат още в зародиш и да не ти пречат най-малкото да се развиваш и проявяваш.
        Биха могли и да ти помагат,разбира се,ама...дай да бъдем по-реалисти,а?
        И понеже все повече Лидерът ще е изключение в това наше общество на наредени и подредени материални ценности и покриващо всички рискове,дори имагинерни,повече от ясно е,че Инкубаторът за излюпване или не съществува,или най-малкото не работи  по предназначение..
        Което не означава ,че все пак Лидери не се излюпват,но все повече с вродени дефекти и податливи към инфекции разни.
        И както би направил един представител от органите на КАТ при подходяща обстановка,и аз бих запитал"...И кво прайм сега...?"
        В случая интересното е ,че имам и отговор.
        Иновативен при това, и той е ...да превърнем дефекта в ефект!!
        Да промениш обществото с цел отново създаване на благоприятни условия за раждането на Лидери е бита кауза..
         Поне в момента.
        Значи,залагаме на инкубатора,който при нас си е налице почти и няма много-много какво да му се изменя,а просто да се постави на постоянен и стабилен работен режим и да заложим материал.
         Освен това е добре да се направи маркетинг с цел реализация на получения материал в чужбина,на възможно най-добри цени.
         Като начало да започнем с лидерите на ...колко регистрирани партии имаше в България...?
         Част от тях да продадем или поне дадем под лизинг,те проблем с реализацията нямат,щото разбират от всичко.
         Дали е учил или не,или пък бил биолог,пък се занимава с управление на фирма(......)...не е важно,те бързо се адаптират към всяка обстановка и среда и смесвайки се с останалия материал,впоследствие ще станат и фактор за формирането на нови Лидери.
        Значи,изнасяйки Лидери,популяризираме и себе си , и държавата,и ставаме място,събрало във фокус глобалния интереси.
        Проблемът тук е ,че и в момента материалът,този качественият,пак там се реализира,но върху цената има още какво да се постигне.
        Некачественият си стои у нас обаче,застоява,променят му се качествата и вкусът заедно със намаляването на срока на годност.
        По-лошото е,че този застоялият и нереализирал се другаде материал става определящ фактор и  формира критерий за каквото и да било впредивд собствената си некомпетентост и ниво.
        Дори и да иска,трудно вече може да се надскочи,щото е слязъл прекалено надолу,неправейки нищо за израстването си.
        И се нуждае от мотивация,за да направи и най-дребното усилие,щото е забравил да мисли и действа или щото никой не го учи на това.
        Седи си удобно по кафенета и ресторанти,губи си времето с неправене на  нищо,и се оплаква от живота и от всичко наоколо.
       ...За справка песента..." А ние с Боби двамата пием кафе..."
       И така ден след ден Лидерите отиват някъде другаде и стават още по-големи Лидери или се претопяват, а тук  остават онези от песента.
       И Генералите без армии...
       И едните им трябва постоянна мотивация,дори  и само да си помръднат пръста за нещо,за мозъка да не говорим.
       А другите отдавна вече са се отказали да виждат смисъл в това да мотивират когото и да било друг освен себе си.
       ...И не завършвам нарочно,защото ме е страх,че ако завърша,може да се окаже един край, неприятен и депресиращ,без изход и посока някаква.
          И ще загубя и малкото останала ми мотивация и сили да се боря да бъда нещо повече и различно от това,което съм.
          Неясно ли се изразих...?
          Ами,мотивирайте ме някак,за да стана по-ясен...
          Ако можете и ако Ви е нужно...
       
       
        
        


Тагове:   МЕ,   моля,   Мотивирайте,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sowhat - До Отдел”Човешки ресурси”
31.10.2007 08:32
До Отдел”Човешки ресурси”
………………………………



Уважаеми Господа,

Информирах се от обявата ,публикувана във в.Труд ,брой 245/ от 30.10.200.г. за свободната позиция в ……………………………..

Вашите изисквания за длъжността “Лидер” са:завършено висше образование, компютърна грамотност,владеене на английски език-писмено и говоримо,владеене на втори чужд език, умение за работа в екип,комуникативност,отговорност,ефективност .

Смятам,че отговарям на Вашите изисквания ,тъй като завършвам висшето си образование в ...”.Имам завършено висше образование специалност “Мениджмънт” във ...и завършено семестриално висше образование в .... Имам ... години стаж по специалността, където съм изградила умения за работа в екип,имам умения за работа в динамична среда и умения за справяне с проблеми .Притежавам комуникативност и умея да вземам бързи и адекватни решения.

Владея отличен английски език,освен това владея френски ,руски и гръцки език на много добро ниво,имам компютърна грамотност – EXCELL, WORD, WINDOWS, INTERNET, работя с програмите на MICROSOFT … и MICROSOFT OFFICE.

Мотивациите ми за работа при Вас са следните: намирам работата ,за която кандидатствам за интересна и отговорна. Намирам че моята работа при Вас ще ми послужи като полезен етап в бъдещото ми професионално развитие.

Моите личностни качества са следните:Харесвам работата в екип ,притежавам отговорност,коректност ,сериозност и съм амбициозна .Имам конструктивно и бързо мислене и съм креативна.Адаптирам се лесно към промени в условията на труд.
Обичам непрекъснато да доразвивам уменията си и да обогатявам знанията си.
Имам готовност и желание за интензивен работен ден,изпитвам удоволствие от добре свършената работа и добрите отзиви на клиентите. Отнасям се отговорно към задълженията си ,проявявам перфекционизъм по отношение на работата си.

Смятам ,че възможността за работа във Вашата Фирма ще ми позволи да си изградя като професионалист,ще обогати знанията ми и уменията ми.Убедена съм ,че ще бъда полезна част от Вашият екип,ако бъда предпочетена за длъжността.

Ще Ви бъда изключително благодарна ,ако разгледате моите документи и се свържете с мен за допълнителна информация или интервю.

Прилагам автобиография и актуална снимка .

Соу, достатъчно мотивирана ли съм :)
цитирай
2. sowhat - п.п харесвам
31.10.2007 08:33
Уикеда. а ти ?
цитирай
3. july26 - ..."Намирам ,че работата при Вас ще ми послужи като полезен етап в бъдещото ми професионални развитие"....
31.10.2007 09:09
Тоав е изречението,което казва всичко и което обичам най-много...
Искам допълнителна Информация, знаеш каква...:)
...Харесвам желанието Ви за непрекъснато доразвиване на уменията Ви,надявам се,не се съсредоточавате единствено в рамките на работното време и работния процес.
Както и че изпитвате удоволствие от добрите отзиви на клиентите...
Моля,гледайте на мен като на потенциален клиент,,готов и способен да съвместява лидерските и чисто мъжките си умения по един перфектен начин...
Готов съм да се свържа с Вас и да проведем задълбочено интервю по този и всички останали въпроси,имащи дори косвено отношение към възможностите Ви да изпълнявата възложените Ви задачи.
Надявам се облеклото Ви да съответства на ситуацията,което би било безспорен плюс спрямо други кандидати за позицията.Както и че върху бельото Ви няма да има информация,агитираща за един или друг кандидат ,участник в местните избори,за да може да се съсредоточим върху взаимното опознаване,което е и целта на занятието..:)
Що се отнася до актуалната снимка,то тя да е в цял ръст,профил и анфас,даваща възможност за детайлно запознаване с "качествата" Ви да изпълнявате длъжността ,както и евентуално съвместяване на друга такава.Надлежно заверена при нотариус с дата не по-късна от 10 работни дни преди представянето й.
....Изглеждаш достатъчно мотивирана,но с това образование не си за мен,прекалено си образована и вероятно ще струваш много,та не знам какво да те правя...:)
Готов съм да преговаряме...:)
Не говорех за това всъщност,ама май не се изразих достатъчно добре....
Нищо ,другия път.....
Разбира се ,че ги харесвам,бих ли ги цитирал иначе...:)
За черешата...докъде стигнахме...?
цитирай
4. sowhat - ти кво предлагаш
31.10.2007 10:29
попитах.
но ти като един истински работодател замълча по макиавелски :)
цитирай
5. july26 - Верно,попита и аз като истински работодател отговорих...
31.10.2007 10:41
Само че ...
1.Попита в предишния пост и по друг повод.
2.Отговорих своевременно и съвсем конкретно.Пак в предишния пост...
3.Дадох допълнителни опции-освен преговори и тест -драйв ,както и възможно развитие и в други направления.Пак там.
4.Концентрирай се повече и не обвинявай шефовете за несвършеното докрай от теб.Макар че е нормално,де...:)
Ако питаш кво предлагам по повод този пост,смятам,че за да предложа каквото и да било ,е необходимо да се премине през тези действия и стъпки,и то поне по този начин,за да разкриеш изцяло потенциала си и да бъде възможно да ти предложа нещо конкретно,както и бъдещи варианти за личностното ти развитие впредвид конкретните ти личностни характеристики към момента и тези,които ще развиеш ...и развиваме...,работейки за мен.
Готов съм заедно да ти съставим длъжносттна характеристика,под която и ти ,и аз да се подпишем...
Още по-конкретно...?
И като че ли аз май съм на интервю,струва ми се...:)
Ама нищо,аз нося...и на интервюта,и на социални задачки....
На всичко нося аз...Все още...
цитирай
6. sowhat - мхм
31.10.2007 11:01
отивам да проверя )))
цитирай
7. purplesky - 60% лидери
31.10.2007 12:06
"Ако си роден в бедно семейство и ти се налага да се бориш,за да оцелееш,респективно да мислиш повече от останалите,другите,на които това не им се налага,шансовете да станеш Лидер се увеличават."

Значи по тази логика, поне 60% от Бьлгарското общество са потенциални лидери.
цитирай
8. july26 - Не само по тази логика...
31.10.2007 12:29
На шега и майтап,но българите сме си лидери,дори и по тази причина.
Та не е лошо да го използваме по някакъв начин...
Ти не си ли съгласен...?
цитирай
9. maymi - Е, историята малко опровергава
31.10.2007 13:38
Обикновено сме имали потребности от външни "лидери"...Някаква съпротива на носенето на отговорност му викам аз :))
цитирай
10. july26 - Това за отговорността...
31.10.2007 13:51
с часове съм готов да разговаряме,така е ,но тук става дума за потенциали,а не какво става на практика.
Както и за възможността да й влияем някак,за да няма изкривявания...
Все пак,разсъждавам си ,не е въпросът да открия единствения и правилен начи
Той никъде и не е открит все още,хубаво беше да съм първият и да го патентовам,ама...:)
цитирай
11. maymi - Айде, айде....
31.10.2007 15:40
Скритите ни неупотребявани таланти. Някой все ни е крив, за да ги разгърнем. Е да, ама вече имам сериозни подозрения за въпросния ни потенциал (а съм шовинист иначе, да не те подведа :))))
цитирай
12. july26 - Ами,напълно си права,по-точно,споделям напълно мнението ти..
31.10.2007 16:09
Щото по други критерии може и да не си права...:)
Иначе таланти сме,но ни е по-лесно да се похабяваме,отколкото да ги използваме...
Що така...не знам...сигурно условията тук или някъде другаде влияят по един или друг начин...?
Или пък сме малка държава и няма място за всички...?
Аз ако знаех...
Иначе и аз съм шовинист,да не те подведа и аз...ама то точно това може би е проблема,че сме крайни,шовинизмът е крайност....
Ние,и себе си слагам,някак ни е нормално да чакаме до последно и после да се напънем извънредно,вместо планомерно и системно и кротко да си вършим нещата,както го правят други нации и държави..
Но като няма система,регламентираща,принуждаваща и контролираща...накратко,сме Страната на изключенията от всякакъв вид...
Какво друго очакваш...?
Благодаря,че коментираш,май си наясно с нещата от първа ръка...или просто си разсъждаваш?
Но пък,от друга страна,лидерите се пръкват със сигурност в нестабилни ситуации...
Всяко зло за добро...:)))
цитирай
13. maymi - Или си прав, че сме таланти и се похабяваме или не си прав :))))
31.10.2007 23:59
Не си прав - обстоятелствата, условията, управлението или теснотията са си наше дело. Всичко си е наше дело. Т.е. - резултатите са израз на нашите таланти или можене.
Прав си - талантът, гения никога не е бил разбран от съвременниците си (в случая останалия свят). Само след 100-200 години ще блеснем и ще видят те...той и Дънов така казва, апропо... :)))
цитирай
14. july26 - Последно,ако може да запитам---какво съм???
01.11.2007 09:49
Че се обърках малко...:)
...Ми всичко е относително,в Страната на изключенията.още по-относително,естествено...
Нормално е всичко да е ненормално,май енай-точното определение за ситуацията...
А като блеснем,надявам се по-скоро да е ,направо ще ги заслепим...:)))
цитирай
15. maymi - Е защо не подсещаш, че всичко е относително.
01.11.2007 10:57
В тази посока имаме абсолютно основание да приемем, че нашето е нормално, а при всички останали е ненормално (въобще, нормално/ненормално....аре дай категорична дефиниция де....аз пък мога да си твърдя, че ние сме нормални).....аргумент - хората в онези светли "уредени" държави много по-рано и много по-често се разболяват от деменция, слабоумие или старческо оглупяване... :)
За блесването няма как да е скоро...гениите са поне стотина години напред :)))
цитирай
16. july26 - Чакай сега...едно нещо какво е зависи от критерия на мнозинството...
01.11.2007 11:57
Та в нашия случай на мнозинството тук си му е ок като критерии и се чуди защо не му се плаща,работейки,както си е работел или по-точно,неработейки както не си е неработил и досега.
В "уредените"мнозинството е приело едни други критерии и затова части от нашето мнозинство като отиде там си скъсва или му скъсват задника от бачакане и получава ,ама си трае,щото език не знае,виси със Зелена карта например и т.н.
Обаче,като се върне тук,не счита ,че трябва да работи като там,за да получава като там...
Е що така...?
И какво да подсещам,ти не си чела Айнщайн поне в популярния му вариант ли...?
И там ако се разболяват от тези болести,ние пък се тръшкаме от инфаркт,инсулт и подобни.
Намекващи за здраво ядене и пиене и наличието на съответното време за това.
Още Тодор Живков ни разсмиваше с вицове за осем милиона факири със заплати по 200 лв и харчещи 300 месечно.
И това е относително...всичко е относително,зависи към какво и защо го съпоставяш...
цитирай
17. july26 - Уффф...добре...
01.11.2007 17:05
Ама нали съм лидер,та не издребнявам за такива неща...
Моля,редактирай ...или ми дай уроци по правопис в удобно за двамата време:)))
цитирай
18. july26 - Не ми пука...
01.11.2007 17:59
Всеки работи ,както може,и пише също така...
Честно казано,наистина редактирам по принцип това,което пиша,но и бързам,та....
И като го прочете,какво...а,горе-долу на моето мнеие си май,така ли?:)
То няма как да е иначе...
цитирай
19. pakostinka - Искам да изкажа дълбоките си съжаления,
01.11.2007 22:35
но смятам, че единствената рецепта във Вашия случай е да се самомотивирате, а ако не успеете - то положението е безнадежно ;)))

И не ми благодарете за ценната обратна връзка, моля :))))
цитирай
20. july26 - Ми аз това и правя май...
01.11.2007 23:18
то кво му остава на човек....
:)
цитирай
21. pakostinka - Абе много неща
01.11.2007 23:19
му остават на човек, ама това е друга тема на разговор ;)))...и аплаузи за това, че го правите ;...самомотивирането де :)))
цитирай
22. july26 - Я ходи да спиш,че утре няма да можеш да се събудиш...!!
01.11.2007 23:22
Какво само надничаш по сайтовете на хората...
Изобщо не ме мотивираш...:)
цитирай
23. pakostinka - Тцтцтцтц,
01.11.2007 23:31
ама кой Ви каза на Вас, че целта ми е да ви мотивирам? :))))
И освен това може да ми е трудно ставането, ама нали знаеш за хората тип Сова, така че...по-добре да надничам в чужди сайтове, отколкото да се въртя безцелно и ококорено в леглото :)))
И последно за мотивирането...щях да направя плах опит, ако виждах смисъл, но забелязвам - справяте се блестящо :))))
цитирай
24. july26 - Ми добре...
01.11.2007 23:33
...ама не е лесно....
цитирай
25. pakostinka - Някой твърдял ли е обратното?
01.11.2007 23:38
Ако беше лесно, щеше да е пълно със самодоволни и самомотивиращи се хора, които се давят в собственото си усещане за величие :))))
И не се надувайте...има много недостатъци и критики, ама ги пестя, за да стимулирам самомотивацията ви ;)))
цитирай
26. july26 - Ееее,няма ли някое стадо около теб,за да си го броиш
02.11.2007 01:45
и да заспиш после...
И не се надуваме,ние така сме си естествено,другите само дето смятат,че се надуваме...
Нали стана дума ,че не е лесно,дори и това,че не си надут,а си изпълнен със съдържание...
Ама кво да обясняваш,ще те разбере ли някой...
Само някоя муза може да се излъже,обаче и те временно се лъжат вече и искат изпитателен срок...:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: july26
Категория: Бизнес
Прочетен: 987752
Постинги: 326
Коментари: 2482
Гласове: 7565
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол