Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2008 13:08 - Жената....тяло или ум..?
Автор: july26 Категория: Тя и той   
Прочетен: 9568 Коментари: 42 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                                                                                 

             Пак въпрос и най-вероятно пак с нееднозначен отговор. Човек обаче нали затова е човек, за да си задава въпроси всякакви, включително и такива, на които знае предварително отговорите. Както и такива, на които, колкото и да си ги задава, абсолютен отговор няма.
             Пък ние сме мъже, природата така е направила, че трябва да търчим след жените и отвреме-навреме  да ги настигаме.За по-кратко или по-дълго. Защо така, не знам...?!? Понякога ми харесва, понякога не...Ама срещу природата и срещу своята природа не мога да вървя. Е, мога срещу своята  и да понаправя нещо, но струва ли си да попадна в групата на гейовете ? Та смятах и смятах и реших-не, не си струва...
            И като човек взел своето решение, продължавам напред и в широките рамки на природата и в по-тесните на собствената ми природа се опитвам да успявам.За да успееш обаче, е необходимо е да формулираш цели и да ги съпоставиш с възможностите-твоите най-вече. Което и правя, и не само аз, предполагам. Основния проблем обаче идва тогава, когато уж всичко си преценил, всичко си обмислил, огледал си го от всички страни...и проблема и жената също...и действаш по една или друга стратегия за постигането на краткосрочни или дългосрочни такива. Да не влизам в технически детайли, на четящите тук малко или много са им ясни вариантите, надявам се. 
             Оказва се обаче, както обикновено, че сметките в повечето случаи излизат криви. Е, понякога лошо планиране и лоша организация, или пък супер планиране и недобра реализация ти изиграват лоша шега, но това си е част от живота, нали ? И играта...Дето се казва, ставаш отново, отърсваш глава и отново се оглеждаш, за да поемеш след повика на природата.
             То малко като Наръчник взе да заприличва това, дето го пиша, ама ние мъжете имаме нужда от ясни правила, щото сме просто устроени и така и действаме. Или поне така ни се иска...
             Та вървиш нанякъде, уж всичко правилно, нещата на шест, пък току цялата работа вземе, че не стане. И понеже няма как да не си зададеш въпрос от рода на...." Защо, аджеба, не става и не става, аз да не съм най-тъпия и простия и грозния,та една жена не мога да сваля...? ", особено ако имаш всички основания(проверени!!) да мислиш , че не това е причината, отиваш към теорията на вероятностите и всякакви други на пръв поглед неправдоподобни от твоя гледна точка обяснения, за да си отговориш и поне частично удовлетворение да получиш и да знаеш, че не тъпчеш напразно земята и в частност софийските тротоари.
             И Еврика.....!!! Имам отговор някакъв, вършещ може би работа в част от случаите!!! Да го кажа ли...?! Ми защото Жената  е същество силно подобно на нас, мъжете, обаче без да е ясно кога и най-вече защо, пък за как да не говоря даже, поставя един или друг приоритет първо пред себе си, а после и във взаимоотношенията си с нас, по-мускулестия пол. Нарочно не използвам " по-силният", а по-мускулестият, щото силата не се изразява само с мускули-нещо, което жените май знаят доста по-добре от нас. И като зададеш въпрос на някоя жена, която е адски уверена в отговорите на какви ли не въпроси иначе, тя какво е повече-тяло или ум, и настава обърквация....Сварва ги неподготвени, разбирате ли?! Това жена да няма отговор на въпрос на нещо...!!! Но е факт, специално на този въпрос съм сигурен,че  една жена може да има има отговор не по-рано от 35-40 годишнина, когато вече е почти без значение или поне не толкова голямо. А обърквацията е, щото една жена като не е сигурна поне на двеста двайсет и осем процента в нещо, и става нервна. И несигурна щото...как така тя вече не си го е задала и включила в графата " Въпроси с получени сигурни отговори ". Което си е проблем, първоначално нейн и в последствие и твой, разбира се. Щото аз не знам женски проблем, който да не стане моментално проблем и за мъжа наоколо...И щото ако запиташ мъжа за нещо, дето не е сигурен в отговора, все нещо дори и неадекватно ще ти отговори, може все пак да помисли малко преди това и може и простотия някоя да изръси, ама не се притеснява от това. Докато за жената да изглежда несигурна и неуверена си е трагедия от първа степен!
           Та ето един, по-скоро няколко въпроса-какво е жената-тяло или ум? Кое е водещото и кое надделява ? И още въпроси-кое е по-важното за една жена-да бъде добра или да бъде хубава ? Или и двете по малко в зависимост от ситуацията ?
           Един приятел си ги беше задал и отговорил съответно, което му даваше възможност поне  донякъде да не си блъска ума върху постъпките едни или други на жените, изглеждащи нелогично на пръв поглед.Трактовката му беше, че ако ти трябва жена, ей така, без много-много да му мислиш и задълбаваш, хубавата върши работа. Ако искаш обаче човек до себе си, жената трябва да е по-скоро добра защото, казва той, красотата е до време и ако е на първо място, когато вече я няма на мястото и остава злоба и разочарование. Което, разбира се, рефлектира и върху теб все някога. Но ако се самоопределя на първо място като добра и после хубава...това е жената, която ти трябва, за да живеете заедно, а не да живее с теб, докато на нея й отърва.
           Не казвам, че комбинацията между добра и красива жена са изключващи се понятия и мисия невъзможна, далеч съм от това, но мисля, че прозрението на този мой приятел е вярно и върши някаква работа. За мъжете основно, а и на жените вероятно. Ако изобщо се замисляме за такива неща при започването на една връзка, разбира се, а не когато стане много късно да си задаваш каквито и да било въпроси.
           Та какво е жената-тяло или ум по-напред и по-скоро добри, отколкото красиви жени ли да си избираме за официални или неофициални спътници в живота са от тези въпроси, които хем имат отговор, хем за всеки е различен.Но все пак по-добре е да сме си го задали навреме...


Тагове:   тяло,


Гласувай:
0



1. анонимен - от eskimoska
07.04.2008 14:00
Какво значи жената да е добра? Хубава? Умна? Как добра за едни е недобра за други? Как си обясняваш това,че когато една умна жена застане до един мъж той гледа да се скрие зад ъгъла? А как си обясняваш това,че ако жената е хубава и умна ( неочаквано "добра" комбинация) мъжете се страхуват от нея?
Всъщност това,как се определя една жена сама за себе си променя някои неща,но до един момент. Първо, нейната самооценка е важна дотолкова че тя задава някакви параметри. Но тъй като един мъж винаги се съмнява, тези параметри не са константни. Следователно всичко се проверява във времето. Второ, дори ти да си запознат със мнението й за нея, съзнантелно или не, жената те тласка в посоката,която тя би искала ти да я приемаш...което пък те изправя пред нови въпроси: така ли е ,не е ли така, искрена ли е ,не е ли? Трето, започнеш ли да си задаваш толкова много въпроси без категорични отговори,или много си хлътнал и си на път да се ''окопитиш съвсем'', или не знаеш какво наистина искаш( тук вече се доближавате до нас)....
Дали една жена е само едно,или само друго,или смесица от много неща, зависи от това,как един мъж я кара да се чувтвства,какъв е подхода му към нея, отношението, как я предразполага, как я кара да се разкрива,все неща които при различните хора действат по различен начин. Няма еднозначен отговор на твоя въпрос. Жените (и мъжете) не са еднозначни. Приличат си, но от това колко различия следват само,м?
цитирай
2. cocolina - interesno napisano...
07.04.2008 14:11
prochetog go s udovolstvie:) Bravo!
цитирай
3. viovioi - не искам да съм умна,добра,образована...а в грозна обвивка!
07.04.2008 14:21
Мисля че мъжете харесват преди всичко тялото в жената, а умните са само безполезен фон.За мъжете е така за съжаление.
цитирай
4. errorreport - Търси комплексни жени, ако ти стиска
07.04.2008 15:02
Има ги много - и умни, и красиви, и с красиви тела, и добри, обаче засега... прасетата ги ядат :)
цитирай
5. анонимен - На каква
07.04.2008 15:16
възраст си, Юли?
цитирай
6. gothic - Бъди сигурен, че и на 35-40 твърде ...
07.04.2008 15:28
Бъди сигурен, че и на 35-40 твърде много дами не са наясно с отговора. Иначе моят е: и тяло, и ум, но при едно условие- и двете да се използват правилно!
цитирай
7. анонимен - Жената....тяло или ум..?
07.04.2008 16:02
Явно нямаш много опит, но: като видиш една жена, като пообщувате и ще разбереш в какви пропроции се намират в нея твоите въпроси, това е, няма еталон в общия случай, така на място да провериш сам е най добре, мисля. Но можеш и да си поискаш нещо конкретно така- :))- прави се списък с какви качества да бъде следващата ти партньорка. Много скоро се появява като на кастинг търсената жена и просто си я взимаш, само че запомни, че идват винаги с повече екстри отколкото можеш да си представиш :)) Дори и да е изчерпателен списъка, със сигурност ще има нещо което да постави на изпитание духа и характера ти, което смятам е много добро за всеки.
errorreport е най-готината тук, но и тя е тъжна, защото най-активни се оказват прасетата ;)
цитирай
8. chara - колкото и физически дадености да е получила
07.04.2008 16:17
от природата една жена, ако главата и е "куха лейка", извинявам се за грубия израз, рано или късно предимствата стават недостатъци:-)
умната жена винаги има поне N-варианта + 1 в главата си, как да впечатли мъж, който и е интересен, всичко останало е въпрос на време и перспектива
цитирай
9. viki02 - коментарите няма да чета,
07.04.2008 16:29
ти ми даде доста теми. Ми аз сега вече съм над 35 и знам отговора. Просто преди ми казваха, че мъжете всичките не стават, ама аз упорито твърдях, че не е така, че има изключения. Няма, изключенията изват с възрастта. По-късно при мъжете, след 30-35 при жените. Лично аз искам и двете, развивам и двете, ама то природа де.
Ако те разбирам правилно, ти си мислиш, сега тая да я изчу... . И търсиш. Е, аз никога не съм търсила мъж да го изч.... . В това е разликата. И не съм се питала, цици ли искаш, или ум. Ум си имам, там винаги съм била спокойна и даже ...айде, да върви. Не се харесвах, но си имам доста неща и иначе. Обаче защо ми е този въпрос, като търсих винаги човек до себе си, дори ако е само за месеци. Щото не съм търсила за изчук.... в тоалетната. Чувам, че сега се прави, голем пиниз.... :-)))))))
Айде да не е дълго, че омръзва, ама и двете, при това само за качествен мъж. Бъди качествен и жените сами ще идват, а ти ще избираш. Знам малко мъже, които не знаят как да се разделят. За тях винаги има кандидатки. Бъди работлив преди всичко, оправяй се в живота! НАучи и нея, ако не е вече научена. Другото са подробности, които се решават в движение.
А имам и кратък отговор. НИкога красива, ако не си прекалено богат и властен.
цитирай
10. july26 - Ескимоске,всеки постоянно е в единия или другия етап
07.04.2008 16:38
на това, което казваш-да е хлътнал или да не знае какво иска.Да не би да го отричам?!?!
Ама защо пък само от мъжа да зависи жената да се открива,изявява и т.н,нещо не ми е ясно...Нали сме 21 век,еманципирани сте и много по-равноправни от нас, мъжете, а? Защо...?
Що се отнася до умната жена и криенето на мъжа зад ъгъла...ми я ми пусни една такава и гледай дали ще се скрия и тогава обобщавай...:)))
Иначе малко по-сериозно, хубавата и умната си е винаги донякъде заплаха в днешно време, дето може да ме осъдиш ей така, само защото те гледам със " сексуален подтекст", докато се развявате полуголи из кафенета,магазини и т.н. И щото прекалено умни станахте,но не винаги и толкова човечни, даже напротив.Е, има и изключения, естествено,но са по-скоро изключения.А, и още нещо-колкото по-умни сте,толкова повече имате претенцията да знаете всичко,да правите всичко и то единствено и само по Вашия начин.Та поради това ни се налага да се борим и за елементарни неща,за които априори по-рано не ни се е налагало,а това дразни и товари просто....
Е ,направих опит за обяснение някакво,дано донякъде съм успял да отговоря.И последно допълнение по темата-калката по-умни ставате,толкова повече би трябвало да сте активни в една връзка за неща,за които традиционно по-рано не ви се е налагало....
Казах...:)))
цитирай
11. july26 - Коколина,благодаря за мнението
07.04.2008 16:39
viovio....по-добре продължи да мислиш,може на втория опит да кажеш нещо по-вярно...:)
цитирай
12. july26 - Анонимен 6 ...на най-хубавата възраст съм-и знам и мога...:)))
07.04.2008 16:46
Дотолкова,че да не се страхувам от умни и красиви жени,използващи правилно и безопасно тези си качества,както казва gothic....
Аноним 8...ако от прочетеното реши,че нямам опит,аз пък решавам,че нямам какво да коментирам коментара ти...:)))
Chara...именно,право в целта,обаче калко освен теб го съзнават,а?За жените говоря....:)))
viki 02...не че не си права,ама аз си изказвам моето мнение,на мъж...горе-долу с опит най-малкото.Но нямам против не само аз да уча,а и мен да ме научат на някои хубави неща жените!Защо не,нали сте станали по-умни,значи има на какво...?!
:))))
цитирай
13. chara - @ july26 подозирам, че въпросът ти е риторичен
07.04.2008 16:52
но все пак, моят отговор е: малко, твърде малко,
но това си има и добра страна ...
цитирай
14. viki02 - Бих казала
07.04.2008 17:20
взаимно обогатяване, не съм учителка, за уроците се плаща. Теб не, но това е животът, нормално.
Все пак ми е ясно, че не си посредствен. Лъха от текста. Просто има още какво да учиш, както всички ние.
Богат ден и незабравима вечер!
цитирай
15. анонимен - жената валяк
07.04.2008 17:22
месомелачка и бизнес дама, може би такава ще ти подхожда?
цитирай
16. july26 - Благодаря,аноним 16,мисля сам да преценя какво ми подхожда и какво-не...
07.04.2008 17:28
Иначе-благодаря за загрижеността...:)))))
Риторичен е , Chara, ама те много въпроси са риторични и кво от това,пак има различни мения по отговорите...
viki02,аз също не съм учител,защо очакваш аз само да го правя безплатно тогава...?! Я погледни още веднъж каква всъщност е темата,щото не ми се заяжда ей тъй на,пиша тук за удоволствие,а не да се нерпвираме взаимно...:)
цитирай
17. анонимен - не се сърди..
07.04.2008 17:58
винаги си бил дете голямо, добър и нежен...
цитирай
18. chara - @ july26 добре че има различни мнения,
07.04.2008 18:04
защото ако мислехме еднакво, представяш ли си
каква безумна сивота щеше да е наоколо!
Все пак светът е шарен!
Жените и мъжете също!
Всеки индивидуално е цяла вселена,
стига да имаш очи да я откриеш и ако ти хареса, смелост и мъдрост да я задържиш!
цитирай
19. анонимен - Хубост да,ма акъл защо?
07.04.2008 18:10
Има много умни жени.Но една жена няма смисъл да притежава това качество.Хубавото женско тяло е като манна небесна за всеки един мъж.Дар божи. Оттам нататък за какво им е толкова много акъл? Могат винаги да разчитат на нас за всяко нещо. Напълно достатъчно е мъжът да е умен. Нашата висока интелигентност и големи мускули винаги са на разположение и на нашите половинки. Жените не бива да се комплексират от тия наши качества. Никой от нас няма претенции да бъде по-хубав от някоя жена
цитирай
20. stone - хубава, разбира се
07.04.2008 19:34
някой да е луднал по професорка, адвокатка, или ядрена физичка?
красота на първо място, на второ добре сърце (защото ако е кучка, колкото и да е хубава няма да издържиш) и на трето място ако има ум - има, ама само като бонус.
цитирай
21. july26 - Chara.....само десетки за мненията ти...:)))
07.04.2008 19:41
Анонимен 20...то може и да няма смисъл да имат акъл жените,ама вече си го имат,независимо искаме или не...или харесва ли ни или не,една част от тях.Е,има и една друга част,която уж умна,пък по-скоро е умна дотолкова,доколкото й изнася на нея самата...
Stone...ядрените физички имат един особен чар все пак,не си ли забелязал...? Не си...? Я се вгледай малко повече тогава...:)
Ама пък един друг въпрос сега задаваш-може ли да е хубава и да не е кучка,а....?
:)))))
цитирай
22. maymi - Започнах да отговарям тук..
07.04.2008 19:57
Но стана дълго и го постнах при мен.

Еххх.....Юли :))
цитирай
23. анонимен - от Sofie - отговори?
07.04.2008 20:25
Под 30 съм :) сигурно мога да отговоря на въпроса ти с достатъчно голяма точност (ако щеш, и като процентно съотношени). Но не искам. Жената е съвкупност от качествата си - както физически, така и интелектуални. Жената може да е много умна и не е много красива, но отговорът пак ще включва тяло - жените са силно дефинирани от желанието и способността си да раждат деца. И в този случай отговорът "ум" вече няма да е верен.

Между другото, каквото и да си говорим, повечето мъже се водят от телата на жените. Обръщат им внимание заради това, гонят ги заради това, искат да бъдат с тях заради това. Ако към тялото върви готин характер - още по-добре. Но не съм видяла купчини мъже да гонят жена с хубав характер (или ум), когато не е зашеметяващо красива. Може да станат приятели с нея, но не и нещо повече.

Разбира се, има изключения. Но са малко. Повечето мъже очакват приятелките им да изглеждат като фотомодели.

Иначе - сигурно е по-добре да е добра и умна, отколкото красива. Красотата си отива, а неприятния характер създава само ядове ;) Освен това, повечето хора (вкл. жените) са красиви по свой собствен начин. Всеки може да е привлекателен, без значение как точно изглежда и дали няма някакви физически недостатъци.

С.

п.с. - до анонимен 20 - бих ти препоръчала да отидеш да си търсиш жена в някое село, там може и да мине това за високата интелигентност и големите мускули на мъжете.
цитирай
24. анонимен - донякъде
07.04.2008 20:45
на мъжете проблемът са не излишествата, а недостигът, когато са поограничени - финансово, интелектуално и физически, те не може да имат свестни отношения с жена. оправете себе си първо. ум и тяло и двете са на повърхността, под нея всъщност има човек, само това.
цитирай
25. july26 - maymi...все пак е важен отговора, и дали изобщо има такъв
07.04.2008 21:31
И че мога да задавам въпроси по един специфичен начин...:) Което не е самоцел обаче,подчертавам...
Sofie....твоят отговор с удоволствие бих казал,че е и мой,особено в последната му част....:)
Аноним 25..донякъде и със жените е така,само дето могат да компенсират по-просто,с парцалки или грим и със заучени фрази от Хай Клуб или Блясък.От нас се иска повече просто...
Не пиша това,за да доказвам нещо и да се заяждам...Да не си адвокатка или атомна физичка,а?
:)))
цитирай
26. outfaced - ...
07.04.2008 21:56
"А как си обясняваш това,че ако жената е хубава и умна ( неочаквано "добра" комбинация) мъжете се страхуват от нея?"

... я къв готин въпрос

може би защото красивите и умни жени си умират да се гаврят с мъжете и да се наслаждават на превъзходството си ... всъшност това го правят и само красивите. Въобще това боже опази от жена осъзнала властта си над мъжете.
тъпо ама на ... а тази власт може да се ползва толкова по конструктивно.
цитирай
27. july26 - Може би...
07.04.2008 22:09
и да,пази боже от такива жени.стават все повече и все повече го умеят това,без даже и да го осъзнават понякога...
цитирай
28. angella - я стига
07.04.2008 22:18
Всъщност коя е красива и коя е умна жена? Кое е определящо и за добра? Кое е критерия?
Освен това тя ако е достатъчно умна ще прави така, че да изглежда глупава и добра ....предполагам
цитирай
29. bodilo - Едно е да си умен,
07.04.2008 22:25
друго е да си учен.Професорката може да е учена, но това не означава, че е умна.Ако аз бях мъж щях да търся ИНТЕРЕСНА жена.Една жена може да е хубава, но, ако не е интересна, тя рано или късно ще стане скучна.Добрата жена може да задуши мъжа с внимание, но, ако няма с какво да го изненада, тя ще стане досадна.
цитирай
30. анонимен - Няма смисъл от умни жени.
07.04.2008 23:36
Жената бива полезна в кухнята и кревата, а за умуване има достатъчно мъже по кръчмите.
цитирай
31. анонимен - и цялата
08.04.2008 00:16
интересност скоро и тя омръзва. все някога трябва да се опростят нещата
цитирай
32. gahan11 - Аз съм бил истински щастлив с жени ...
08.04.2008 01:00
Аз съм бил истински щастлив с жени между 35-40 год.Нищо повече няма да кажа.Мн добър постинг!
цитирай
33. sowhat - ах какво терзание
08.04.2008 09:21
прости ми джу но ми намирисва на силно сексистки пост.
честно казано нямам проблеми с това дали съм по умна или по хубава .
само че ти на прима виста следвайки повелята на чичко дарвин първо ше си очарован от сладката ми муцунка и евентуалната ми пазва , и едва след това ще забележиш интелекта ми , ако изобщо вече си добил дар слово , пък и си ми позволил да се проявя и аз моето .
така че една жена знае кога е хубава и умна , друг е въпроса че по дрехите - или снагата - посрещат па по ума изпращат.
ае са иди ми купи едни сандалки от мола :)
цитирай
34. july26 - Чичко Дарвин си е прав и не виждам нищо лошо да си правя това,което правя...
08.04.2008 09:35
Дали обаче една жена чете Дарвин със същите очи дали знае кога да е хубава и умна,е въпрос спорен...
Сандалките свършиха,като докарат пак,ще ти взема...:)))
Ако си хубава и умна...
:)
цитирай
35. анонимен - АХ !!
08.04.2008 10:13
Вижте МЪЖ на хоризонта..
цитирай
36. анонимен - за мнение 26
08.04.2008 16:34
нима атомните физички не са жени и биват класифицирани като заядливи съшества? не го разбрах това изказване.. и откога една атомна физичка не използва мозъка си? или не се грижи за външността си?? учудвам се от това дискриминационно мнение, изказано от жена, която се чувства по някакъв начин дискриминирана от мъжете т.е. поставена пред техния избор тяло/ум.
цитирай
37. malkotokuche - Тяло и ум
09.04.2008 21:36
Тяло и ум
цитирай
38. diati - Пак си настъпил дявола по опашката:)))))))))))))))
11.04.2008 16:03
тялото винаги ми е било тясната обувка на душата...Умът - с него, както се вижда природата е надарила вас мъжете и е лишила нас жените, но явно това не е недостатък:)))
цитирай
39. july26 - :))
12.04.2008 17:46
И дявола , и не само, мисля...надявам се по-скоро...
И все пак...хубаво е да си бос, има случаи, когато се налага ползването на обувки или други подобни ограничения.
Дали природата ни е дарила с ум също е спорен въпрос-на едни повече , на други не чак дотам. Освен всичко важно е как го използваме- спрямо себе си, спрямо околните,спрямо хората, които обичаме или държим на тях...
Единственият недостатък в цялата тази работа, наречена " Живот " е несъвпадението като време, място или възраст на взаимнодопълващите се Себеподобни .Останалото е поправимо...
:)
цитирай
40. diati - Всичко знаеш..., а
12.04.2008 22:39
вдигаш прах в очити на жените:)) - какво искали, какви били!? А действителността е хаос в човешките отношения...
цитирай
41. анонимен - sisi
11.09.2008 00:53
mnogo se smqh dokato go 4etoh.... spored men .. nai dobre i hubava i umna.. i dobra
цитирай
42. анонимен - **
08.04.2009 11:24
а бе пичове къде ги срещнаште тия умните жени, че даже и ги сравнявате умна \не особено\ жена е много рядко явление
по мое мнение поради тая причина ги избираме по красота
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: july26
Категория: Бизнес
Прочетен: 987748
Постинги: 326
Коментари: 2482
Гласове: 7565
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол