Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2008 00:36 - Дали да не приема Исляма...???
Автор: july26 Категория: Други   
Прочетен: 1695 Коментари: 6 Гласове:
0



                                                                                                                            
                     Като ходя насам- натам по света, а и в Европа, и сравнявам- култура, манталитет, ценности, традиции и всякакви други елементи, характеризиращи съответното общество или неговите по-малки съставни части- етноси, семейства и т.н.
                      А сравнявайки ги забелязвам с не особено удовлетворение, че някак християнските ценности в християнските общества не са на преден план. Уж Десетте Божи заповеди, уж Исус Христос е нашият пример....и Пътят, и Истината, и Животът...ама не съвсем.
                     И не говоря изобщо за нас, дето изобщо не сме сигурни вярваме ли изобщо в нещо друго освен в Световната конспирация, насочена срещу България конкретно, и Световната Далавера, задвижвана от комунистите от цял свят единствено и само за да ни пречи да се развиваме като индивиди, общество и държава и до ден днешен. Естествено, с помощта и на многовековните  ни турски поробители. Всичко това е ясно и няма какво да го разнищвам повече, що се отнася до Рода Български.
                    Обаче, като се поогледам, и останалите народности нещо го дават напоследък все по у лево...или у десно, ама не и в правата посока от главното и важното. Англо или немско езичните все по-често ги тресе я педофилия, я кръвосмешение, я детеубийства,я някакви други подобни не особено богоугодни деяния. Все по-често изчезват пари с милиарди било поради " принизен контрол" и " процедурни пропуски", било поради най-обикновен непукизъм на отговорните фактори, следящи нещата да се случват по правилата. Европейският Парламент мине не мине, и изкара някоя и друга информация за корупция и злоупотреби в редовете на Евро-депутатите, и то измерващи се в цифри с поне 8-9 нули след първата! Годишно!!! Е, после започват като зацепили Си Ди-та да нарочват нас и Румъния за най-корумпираните, най-злоупотребяващите, най-...какво ли не. Ние и това си го знаем и преглъщаме, щото с ЕС-лошо, ама без ЕС още по-лошо. А и не става въпрос за това сега.
                   Та какво излиза...? Че целокупното  по християнски  кръстещо се братство, без значение католици или православни, май отдавна е позабравило Десетте божи заповеди или поне удобно ги е позагърбило на малко по-заден план от ежедневието си. Във всяка една сфера християнска Европа и Америка го е ударила през просото, включително и на държавно и междудържавно равнище...Не забелязвам някак братството и единството в държавите, били или не съюзници в един или друг пакт.
                   Примери не искам да давам, такива колкото искаш само като пуснеш новините на който и да било канал по ТВ. Или пък по Интернет или радиото. А пък за морала на днешните християни изобщо не ми се говори...!!!
                   Сега, да се разберем, че не съм някакъв проповедник на ценности от типа на тези, приети като канон докъм средата на миналия век  и даже спазвани в някаква сравнително широка рамка. Проповедник не съм и няма да бъда, всеки да се оправя както може и му харесва. Само, моля, да не се кълне в праведност и да се изживява като християнин или там квото!! Нищо повече не искам, освен това!! Даже и това не го искам, ама понеже малко се отвлякох,та да се върна на думата си...
                    Едно общество е общество и то здраво, когато здраво стъпва на историята си корените си, на традициите си, започвайки от семейството. А то като такова по нашите земи отдавна е по-скоро исторически факт, а пък семействата, състоящи се от баща, майка и съответното отроче или отрочета, живеещи освен това като семейство намаляват и са все по-малко и по-малко. Базирам се на статистика, а не си фантазирам. А от семейството се тръгва, за да научи човек какви са корените му, традициите, на какво да се опре като история или култура, кои са фактите, даващи основание за национална гордост и идентификация с това точно общество и народ, към който принадлежиш.Или религия...
                    Е, семейството е в упадък, традициите не са това, което бяха, хората и обществата християнските не са това, което бяха също. Нататък и икономиките разчитат все повече на не християнски държави или привличат не християни за запълване на работни места. Все още са богати и могат да си го позволят по ред причини, политически или социални, съществуващи в държавите, откъдето основно прииждат емигрантите.
                    Прави впечатление обаче, че емигрантските общества в огромната си част нямат желание да се претопяват и да приемат християнските ценности и добродетели, а се затваря в себе си и в своите национални или религиозно-семейни ценности. Ще рече, че християнството не им предлага някаква добра алтернатива, която да замени мохамеданството или хиндуизма и будизма например...? И все повече стават нехристияните, живеещи в традиционни християнски държави и общества не само защото прииждат отвън, а и защото раждаемостта в тези общества е с пъти по-висока. Сега пак може да заговорим за полова или изобщо култура каквато и да е, но истината е, че самодоволно богатеещото и  изпаднало в  културна и ценностна криза  християнско общество от Западен, а и от Източен тип не ражда деца и лека- полека се топи, сравнено с  нехристиянските. Вярно, че Чичо Сам мине не мине и  спретне някоя и друга хуманитарна акция или мини или недотам мини война, разбира се с единствена цел демокрацията да възтържествува, и така  понамаляват жителите в държави като Ирак или Афганистан например, но това не подобрява  особено баланса между правоверни  инеправоверни.
                  Та си задавам въпроса...дали да не взема и да попроуча овреме какво толкова им харесва на мохамеданите да са мохамедани и защо така ревностно си държат на традициите, на семейството и изобщо на всичко това, което е съхранило човешкия род, и не считат нашите ценности за нещо, което си струва да се следва? Още повече, стана въпрос за турското лоби, ей ги къде са оттатък Странджа. Само да се провикна- и ще ме чуят. И я методологическа помощ ще изпратят, я проповедници, я армагани нещо...
                  Че нещо взе да ми писва от цялата ни безидейност и бездуховност, сребролюбие и кво ли още не, подчинено единствено на трупането на пари и  на това да изглеждаш добре. И да се усмихваш през зъби, и да си позитивен, защото така трябва. Нещо тези ценности не ми се струват най-достойните за подражание. Все повече и повече...
                  Дали  пък да не приема Исляма най-накрая...?


Тагове:   дали,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - мохамед добро алах велико
07.05.2008 05:23
умно христиенче станало.....
доди си при назе обратно.
много ценност...много жена,
много нафта и доларе, много убаво ДЕПЕСЕТО
си имаме у вазе....
ашкулсун христиенче умно.............
цитирай
2. buboleche - само си
07.05.2008 10:34
раздвижваш пръстите върху клавиатурата. :)
цитирай
3. july26 - Абе то майтап, майтап...
07.05.2008 12:40
ама...
Знаеш ли как ще ми отива една чалмичка...или фес,а?
С характера ще ми е малко по-трудно,но...
:))))
цитирай
4. buboleche - ако питаш мен
07.05.2008 15:14
с характера ще ти е по-лесно. харема и сопата и готово.:)))))))
цитирай
5. cindy - Нищо ново под небето -
07.05.2008 15:20
Касиус Клей отдавна го е направил, въпреки че се съмнявам да се е аргументирал така подробно публично.
Явно влиянието на Арабския халифат в Испания си е казало думата в случая :))))))))
цитирай
6. krankar - Прочети "Време разделно"
23.05.2008 22:20
Подкрепям това, което казваш, абсолютно си прав, но защо даваш пример с исляма, има и други силни религии
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: july26
Категория: Бизнес
Прочетен: 987905
Постинги: 326
Коментари: 2482
Гласове: 7565
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол